Včielkovská májová chata

Stretli sme sa v piatok na stanici v počte 6 včielok a tri radkyne a vybrali sme sa vlakom v smere dobrodružstva. Cesta nebola krátka, avšak zabudli sme na ňu v momente, keď sme videli krásnu chatu neďaleko Bojníc, ktorá sa mala stať naším víkendovým domovom.

IMG_1925
image-1103

V sobotu ráno sa pomer včielok a radkýň zmenil na 6:5, pretože sa k nám pridali Deniska a Máška. Zrazu išlo všetko ešte ľahšie. Program sa niesol v téme rozprávky Rebelka. Najprv dievčatá skúsili spoločnými silami uloviť lukom medveďa.

IMG_1919
image-1104

Po jeho dolapení sme si dali chutný obed, nachystali si batôžky a vybrali sa do veľkého mesta, lepšie povedané, do veľkej ZOO.

IMG_1999
image-1105

Tam sme si ako dodatok k odborke stopár okrem zvieratiek ukázali aj ich stopy. Naučili sme sa rozdiel medzi kengurou a klokanom (klokan je nesprávne označenie) a niektoré zvieratká sme si aj pohladkali. Návrat na chatu sme stihli len tak tak, dážď nás zastihol až pred dverami. Po večeri sme si pozreli rozprávku a skôr než sme sa nazdali, bola nedeľa. V nedeľu sme miesto medveďa slamkami lovili rybky. Vlastnoručne sme si vyrobili amulety z drôtu, koráliek a bavlniek, ktoré nás majú ochrániť nie len pred nepríjemnými udalosťami, ale aj zlými snami.

IMG_2077
image-1106

Po obede sme po sebe upratali chatu a s batohmi na chrbtoch sme sa dali na cestu späť. Čo vám poviem…taký pohodový víkend po skautsky.

Ak sa chcete dozvedieť viac o našom víkende, pozrite si fotografie v našej fotogalérií .